Bydgoscy kibice pożegnają "Buczka"

Krzysztof Buczkowski przez wielu bydgoskich kibiców traktowany jest jak wychowanek Polonii. W przyszły piątek fani zamierzają pożegnać "Buczka" podczas spotkania w restauracji S2 Pub & Restaurant.

Kilka tygodni temu stało się jasne, że Krzysztof Buczkowski po raz drugi w swojej karierze odejdzie z bydgoskiej Polonii. Dotychczas reprezentował tylko dwa kluby: macierzysty GKM/GTŻ Grudziądz oraz Polonię Bydgoszcz, w której przez wielu traktowany był jak wychowanek. Z gryfem na piersi startował przez siedem sezonów - w latach 2005-2009 oraz 2012-2013, a w minionym sezonie pełnił rolę kapitana drużyny. Po latach startów na Pomorzu i Kujawach Krzysztof w sezonie 2014 przywdzieje biało-niebieski kombinezon tarnowskich "jaskółek".

Zanim to jednak nastąpi, kibice bydgoskiej drużyny chcą podziękować zawodnikowi za wszystkie sezony, w których startował on w Polonii. Wszystkich fanów, którzy chcieliby osobiście wymienić z Krzysztofem kilka zdań, podziękować mu za walkę w biało-czerwonych barwach, czy życzyć powodzenia w zbliżającym się sezonie, zapraszamy na spotkanie z "Buczkiem", które odbędzie się w piątek 20 grudnia 2013, o godzinie 18:00 w restauracji S2 Pub & Restaurant, mieszczącej się na trybunie głównej stadionu Polonii.

Najmłodsi fani razem z klubową maskotką "Gryfusiem" będą mogli spędzić czas w kąciku zabaw, natomiast starsi kibice podczas konkursów będą mieli okazję wygrać żużlowe pamiątki i nagrody ufundowane przez organizatorów oraz restaurację S2 Pub & Restaurant - w tym vouchery na dania serwowane przez restaurację, czy kolację z "Buczkiem".

Dla Krzysztofa Buczkowskiego przygotowywana jest również specjalna niespodzianka. Wszyscy kibice, którzy chcieliby podzielić się swoimi wspomnieniami albo fotografiami z "Buczkiem", ewentualnie przekazać mu podziękowania lub życzenia, mogą przesłać swoje wiadomości na adres kibice.poloniabydgoszcz@wp.pl do środy (18 grudnia br.).

Bydgoscy kibice chcą uroczyście pożegnać "Buczka"
Bydgoscy kibice chcą uroczyście pożegnać "Buczka"
Źródło artykułu: