Newspix / Newspix/Getty Images / Magda Gessler/Fernando Santos

Nie schabowy. Takie danie Magda Gessler zaserwowałaby Santosowi

PB

Magda Gessler pomogła gazecie "Fakt" ułożyć menu obiadowe dla selekcjonera piłkarskiej reprezentacji Polski Fernando Santosa. Wybór padł m.in. na zupę grzybową zamiast żurku!

Fernando Santos od kilku dni przebywa w Polsce, do której przeprowadził się z Portugalii. W najbliższej kolejce PKO Ekstraklasy (w dniach 10-13 lutego) selekcjoner Biało-Czerwonych ma oglądać z trybun aż trzy spotkania (więcej TUTAJ).

Dziennik "Fakt" pokusił się o ułożenie menu obiadowego dla 68-letniego Santosa. Nad wszystkim czuwała słynna restauratorka i gwiazda programu "Kuchenne rewolucje" - Magda Gessler.

Czy trener kadry może liczyć na żurek? - Oni (Portugalczycy - przyp. red.) nie znają takich smaków jak kwaśna zupa. Zdecydowanie lepszą opcją będzie w tym wypadku grzybowa - wyjaśniła Gessler.

Na drugie danie poleciła podać Santosowi roladę śląską z kluskami zamiast kotleta schabowego, golonki, pierogów czy bigosu.

A co z deserem? - Makowiec nie bardzo, sernik bardzo. Faworki też bardzo chętnie. Najlepsze byłyby jednak babeczki śmietankowe ze świeżymi owocami - podkreśliła właścicielka lub współwłaścicielka kilkunastu restauracji.

Zobacz:
Były kadrowicz obśmiał plany Santosa. "Chłop się namęczy"

ZOBACZ WIDEO: Ponad 20 milionów wyświetleń! Świat oszalał na punkcie bramki z Ekstraklasy!
 
Oglądaj mecze reprezentacji Polski w Pilocie WP (link sponsorowany)

< Przejdź na wp.pl