WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Skoki narciarskie
  • Tenis

Derby Pomorza z sędziowską kontrowersją

Nie opadły jeszcze emocje po derbowym spotkaniu pomiędzy AZS-em Koszalin i Czarnymi Słupsk (81:85). Gospodarze zgłaszają sporo pretensji do pracy sędziów, którzy ich zdaniem, w głównej mierze zaważyli o końcowym rezultacie.
Karol Wasiek
Karol Wasiek
Newspix / Artur Podlewski / 400mm.pl / Qyntel Woods

Mocny wpis na Twitterze umieścił Leszek Doliński, prezes koszalińskiego klubu. Napisał: "Sędziowie całe moje zawodnicze życie oszukiwali !!! Trwa to nadal !!!! :("

Najwięcej kontrowersji wzbudza sytuacja, która miała miejsce na niecałe 20 sekund przed końcem meczu. Przy stanie 83:81 dla Czarnych Słupsk Qyntel Woods minął na skrzydle Mantasa Cesnauskisa i wjechał z piłką pod kosz. Zdecydował się na rzut, ale został on zablokowany przez Justina Wattsa.

Pretensje od razu zgłosili zawodnicy AZSu Koszalin, którzy sugerowali arbitrom, żeby zobaczyli tę akcję na monitorze. Sędziowie uznali, że była to legalna akcja obronna amerykańskiego skrzydłowego gości. Swojej decyzji nie zmienili.

Czy blok Wattsa był legalny?

- W końcówce trochę nam zabrakło szczęścia. Popełniliśmy kilka błędów. Sędziowie? Nie chciałbym o nich mówić. Oni mają swoją ocenę danych sytuacji, tego nie zmienimy - mówi Aleksandar Marelja, podkoszowy AZSu.

Dla koszalinian była to już dziewiąta porażka w tym sezonie. Akademicy z bilansem 3:9 zajmują dopiero 15. miejsce w tabeli. Za tydzień grają z Legią Warszawa, która w tym sezonie nie odniosła jeszcze zwycięstwa.

ZOBACZ WIDEO #dziejesiewsporcie: Juan Pablo Sorin oszalał! Zobacz niecodzienny pokaz

Czy sędziowie popełnili błąd przy akcji Qyntela Woodsa?

zagłosuj, jeśli chcesz zobaczyć wyniki

Polub Koszykówkę na Facebooku
Zgłoś błąd
inf. własna / Twitter

Komentarze (11):

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • stara pazdziochowa 0
    byli lepsi to wygrali, trzeba było zbudować od poczatku sezonu drużynę z trenerem to nie byłoby teraz płaczu
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • grubas ket 0
    obejrzałem filmik z tej kontrowersyjnej akcji wiele razy i bez wątpliwości akcja Woodsa zaczęła się od błędu kroków
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • jaroKlin 0
    Był jeszcze brak gwizdka po błędzie Stelmacha, który po zablokowanym własnym rzucie z wyskoku złapał piłkę od razu w ręce i grał dalej.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (8)
Pokaż więcej komentarzy (11)
Pokaż więcej komentarzy (11)
Pokaż więcej komentarzy (11)
Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
×
Sport na ×