Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Tenis
  • Zimowe

KMŚ. Robert Lewandowski nie zgodził się z arbitrem. VAR przyznał rację Polakowi (wideo)

Robert Lewandowski miał swój udział przy bramce Benjamina Pavarda na wagę klubowego mistrzostwa świata dla Bayernu Monachium w finale z Tigres (1:0).

Piotr Bobakowski
Piotr Bobakowski
Bayern vs Tigres Twitter / twitter.com/sport_tvppl / Bayern vs Tigres
Robert Lewandowski wprawdzie nie zdobył gola, ale miał udział w bramce, która zapewniła Bayernowi Monachium klubowe mistrzostwo świata (więcej TUTAJ).

W 59. minucie meczu finałowego KMŚ z Tigres UANL (1:0) Joshua Kimmich wrzucił piłkę na głowę "Lewego". Strzał polskiego napastnika obronił bramkarz Nahuel Guzman, ale przy dobitce Benjamina Pavarda był bezradny. Sędzia asystent uniósł jednak chorągiewkę, sygnalizując pozycję spaloną Lewandowskiego.

Reprezentant Polski był przekonany o tym, że w momencie podania nie był na spalonym. Wyraźnym gestem pokazał, że całą sytuację powinien rozstrzygnąć VAR. Po chwili okazało się, że kapitan Biało-Czerwonych miał rację i sędzia główny wskazał na środek boiska.

"Decydujący moment meczu Bayern vs Tigres. Sędzia uznaje asystę Roberta Lewandowskiego i bramkę Benjamina Pavarda na wagę klubowego mistrzostwa świata" - skomentowano na twitterowym koncie TVP Sport, gdzie udostępniono wideo z kontrowersyjną sytuacją w pojedynku na Ahmed bin Ali Stadium w Al Rayyan.

Zobacz:
Roman Kosecki podpowiada Robertowi Lewandowskiemu. "Widzę dla niego nowy cel"

ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: można oglądać w nieskończoność. Piękny gol Roberta Lewandowskiego na treningu
Polub Piłkę Nożną na Facebooku
Zgłoś błąd
WP SportoweFakty
Komentarze (9)
  • Piłka jest okrągła Zgłoś komentarz
    Lewan podwójny boiskowy oszust.
    • anonymous480808 Zgłoś komentarz
      piłka odbiła się o ramię Lewandowskiego które było przyciśnięte do ciała więc ruchu nie było
      • trops55 Zgłoś komentarz
        Po kiego jest ten war. Sędzia dwa razy skrzywdził meksykanów. Najpierw lewy po główce zagrał ręką, potem powinien podyktować karnego po ewidentnym zagraniu ręką niemca w polu karnym
        • Jurek 150 Zgłoś komentarz
          Dlaczego on mówi po niemiecku w wywiadzie . A nie po polsku czy angielsku
          • Jurek 150 Zgłoś komentarz
            Piłka po wyskoku Lewandowskiego odbiła się wyraźnie od jego lewej reki i upadla pod nogi Pavarda. Gdyby nie dotknęła ręki poleciałaby zupełnie w innym kierunku.
            • ham.burczyk Zgłoś komentarz
              gol nie powinien byc uznany ,gdyz Lewandowski pilke zagral reka do Pavarda. W studio niemieckiego bilda byl, byly sedzia bundesligi Thorsten Kinhöfer. Stwierdzil ze sedziowie VAR szukali
              Czytaj całość
              spalonego ,a Robert zagral pilke reka
              Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
              ×
              Sport na ×