• Skoki narciarskie

Problemy finansowe Sambora. Giennadiy Kamelin zwolniony ze stanowiska trenera

Aussie Sambor Tczew obecnie zajmuje ostatnie miejsce w tabeli i jest najsłabiej spisującą się drużyną w lidze. Do słabych wyników sportowych doszły jeszcze problemy finansowe.
Adrian Kołodziejek

Oświadczenie Zarządu SPR Sambor Tczew:

"Zarząd Stowarzyszenia Piłki Ręcznej Sambor Tczew informuje, że w dniu 05.12.2012 roku za porozumieniem stron został rozwiązany kontrakt z trenerem Giennadiyem Kamelinem. Główną przyczyną takiego posunięcia są problemy finansowe klubu. Tymczasowo stanowisko pierwszego trenera obejmie Robert Karnowski, który poprowadzi zespól już w meczach przeciwko SPR Lublin w najbliższy weekend. W przyszłym tygodniu przewidywane są kolejne ruchy, które mają na celu umożliwienie dokończenia obecnych rozgrywek. Zarząd klubu bierze także pod uwagę możliwość wycofania klubu z rozgrywek PGNiG Superligi, ale taka sytuacja jest dla nas ostatecznością i mamy nadzieję, że do niej nie dojdzie."

Polub Piłkę Ręczną na Facebooku
sambor-tczew.pl

• Wielbuond Zgłoś komentarz
    dokładnie...dopóki piłka w grze...
    • Samborzanin Zgłoś komentarz
      dzięki za wiarę, chyba damy jakoś radę :) NEVER LOSE HOPE !
      • marek23 Zgłoś komentarz
        To smutna wiadomość dla Tczewa .Sambor to sąsiad zza miedzy Startu Elbląg i mają grupę wiernych kibiców .Wielka szkoda ,ale nie wszystko jeszcze stracone .Pozdrowienia z Elbląga
        -trzymam kciuki -powodzenia .
        • corell Zgłoś komentarz
          teraz wszyscy tylko te pieniądze.... Szkoda Tczew pewnie podzieli los azs-u wrocław...
          • eb Zgłoś komentarz
            Kolejne ruchy to w tym kontekście chyba dalsze cięcie kosztów,czyli polecą po kontraktach.Albo wręcz podziękują zawodniczkom z najwyższymi.Nieciekawa sytuacja.
            • Wielbuond Zgłoś komentarz
              ja również trzymam kciuki:)
              • Observator Zgłoś komentarz
                W ten weekend Sambor gra z SPR Lublin dwumecz w... Karczewie i w Łęcznej - dlaczego? - bo tu też budżet cieniutki ! Jest w Polsce kasa na niby gwiazdy w kosza,siatkę,nożną a żeński
                szczypiorniak klepie biedę ! Nie mogę tego pojąć ! Za Zespół z Tczewa 3mam kciuki - oby nie podzielił losów AZS AWF x2 i Zgody !
                • hooli Zgłoś komentarz
                  Gorzej jak zarząd powiem "cześć", a wtedy sambor poleci od razu do 2 ligi, a tego Wam nie życzę. Może w nowym roku uda się pozyskać jakiegoś sponsora i dograć ligę na takim poziomie,
                  jak dotychczas prezentował zespół z Tczewa? Wiadomo, że ciężko będzie o jakieś zwycięstwa, ale przynajmniej nie będzie mega pogromów niczym Polkowice...
                  • Samborzanin Zgłoś komentarz
                    To, ze zarząd się poddał oznacza iż na jego stanowisku są osoby, które nigdy nie powinny sie tam znaleść. na całe szczęście są jeszcze kibice i zawodniczki a oni się nie poddali i
                    takiego zamiaru nie mają !
                    • Panel Zgłoś komentarz
                      Byłoby szkoda straty sympatycznych Tczewianek i Tczewa z ligowych boisk. Trzymajcie się, dacie radę!
                      • Samborzanin Zgłoś komentarz
                        Jest źle, ale jeszcze nie wszystko stracone :) mam nadzieję, ze będzie okej :) Mimo przeciwności walczyć dziewczyny ! Kibice z wami :D
                        • t0m3k Zgłoś komentarz
                          Czyżby kontrakt trenera był najwyższy w tym klubie? Dziwna decyzja, choć w Tczewie na brak trenerów narzekać nie można. Niestety, ale teraz w większości przypadków o losach drużyn
                          decydują... pieniądze.
                          • jelo Zgłoś komentarz
                            A przed sezonem zapowiadało się bardzo dobrze, ciekawe transfery, niezła gra w sparingach i dobry początek sezonu... skonczyło się widać jak zwykle. No szkoda, także zespół do spadku
                            już jest i w superlidze na dole nie ma o co walczyć, bo w barazu się kazdy utrzyma. I liga bardzo słaba.