WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Polski Związek Podnoszenia Ciężarów wydał oświadczenie w sprawie Adriana Zielińskiego

W środę pojawiły się informacje, jakoby Adrian Zieliński był kolejnym sztangistą, który stosował doping. Polski Związek Podnoszenia Ciężarów wydał w tej sprawie oświadczenie.
Daniel Ludwiński
WP SportoweFakty / Łukasz Trzeszczkowski / Adrian Zieliński

Działacze związku w krótkim komunikacie nie potwierdzają pogłosek na temat Zielińskiego. Według informacji, które w środę podała "Gazeta Pomorska", u 27-letniego sztangisty wykryto doping. Dziennik ma takie wiadomości od podpułkownika Dariusza Bednarka, wiceprezesa CWSZ Zawisza Bydgoszcz.

Polski Związek Podnoszenia Ciężarów zapowiada, że w piątek, a więc w dniu, w którym mają pojawić się oficjalne informacje w tej sprawie, zorganizuje konferencję prasową.

Oto treść oświadczenia PZPC (pisownia oryginalna):

Polski Związek Podnoszenia Ciężarów NIE POTWIERDZA informacji na temat wyników kontroli antydopingowej Adriana Zielińskiego. Nie otrzymaliśmy, żadnego pisma w ww temacie dlatego do czasu ostatecznego wyjaśnienia sprawy nie będziemy jej komentować.

Jednocześnie informujemy, że 12 sierpnia 2016 (piątek) planowana jest konferencja prasowa z Prezesem Polskiego Związku Podnoszenia – Szymonem Kołeckim.

O szczegółach poinformujemy w czwartek.
Izabela Kącka PR&Marketing

ZOBACZ WIDEO Tomasz Zieliński: będę bronił swojego dobrego imienia (źródło TVP)

Polub SportoweFakty na Facebooku
pzpc.pl

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • obiektywny 0
    Nie tylko! Np. u jednego boksera, nie-Polaka!
    Danuta Wittich To jest dziwne ,że na tylu sportowców bioracych udział na olimpiadzie tylko u Polaków dopatrzyli się dopingu ! A gdzie pozostali ?? Powinno się przebadac wszystkich zawodników i to byłoby sprawiedliwe ! Jeśli nawet jest prawdą, że u Zielińskiego wykryli ten środek , to tylko jedna osoba i przrstańmy robić taką aferę i zajmijmy się tym co jest dobre i piękne w sporcie ! DOŚĆ AFERY PONAD MIARĘ !
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • Danuta Wittich 0
    [ 1 komentarz w tej dyskusji ] Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • q 0
    W takim razie nikt by nie pojechał na tą olimpiade, nawet pingpongiści. Po prostu Kołecki nie dogadał się z MKOL, może zbyt grubą koperte chcieli od ciężarowców...
    tiruriru Każdy sportowiec przed wyjazdem powinien zostać przebadany, nie rozumiem w jaki sposób Tomek Zieliński pojechał do Rio, a z polskich wyników badań wynika, że były one pozytywne. Chore to wszystko. Według mnie coś tu nie gra.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (9)
Pokaż więcej komentarzy (12)