WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Skoki narciarskie
  • Tenis

PlusLiga: ONICO Warszawa idzie na wojnę z PLS! Wynik finału nr 1 może trafić do CAS

Siatkarze ONICO Warszawa przegrali spotkanie finałowe nr 1, ale klubowi działacze nie zamierzają pogodzić się z wynikiem. W sprawę zaangażował się Bogusław Leśniodorski, a jej finał może trafić nawet do Trybunału Arbitrażowego w Lozannie.
Jacek Pawłowski
Jacek Pawłowski
Newspix / Adam Starszynski / PressFocus / Na zdjęciu: radość siatkarzy ONICO Warszawa

W poniedziałek, komunikat na temat wydarzeń dotyczących pierwszego meczu finałowego PlusLigi, opublikowała zarządzająca rozgrywkami PLS. Decyzje władz zdecydowanie odbiegały od oczekiwań przedstawicieli stołecznego klubu, dlatego też wieczorem, przedstawiciele ONICO Warszawa wydali oświadczenie na temat dalszych działań. Sprawa roszczeń, w głównej mierze dotyczących końcowego rozstrzygnięcia, trafiła do jednej z kancelarii prawnych. We wtorek, Bogusław Leśnodorski zdradził, że to on będzie walczył o interes stołecznej ekipy. Sprawa najpierw trafi do sądu odwoławczego przy PZPS, a jeżeli to nie przyniesie oczekiwanego efektu, to jak informuje sport.pl, kancelaria prawna byłego prezesa Legii Warszawa nie wyklucza ostatecznego rozwiązania i skierowania sprawy do Trybunału Arbitrażowego (CAS) w Lozannie.

Po pierwszym meczu finałowym ZAKSA prowadzi z ONICO 1:0. Drugie spotkanie odbędzie się w środę, 1 maja na Torwarze (godz. 20.30). W finale PlusLigi gra się do trzech zwycięstw.

Warto przeczytać:

PlusLiga. ZAKSA - ONICO: jest decyzja PLS. Będą kary, ale nie będzie powtórzenia meczu ani zmiany wyniku

ONICO Warszawa chce zmiany wyniku meczu! Jest oświadczenie 

Przypomnijmy, że pod koniec piątego seta, pierwszego meczu finałowego pomiędzy ZAKSĄ Kędzierzyn-Koźle i ONICO Warszawa, po ataku Nikołaja Penczewa arbiter przyznał punkt dla drużyny ze stolicy, co oznaczało zwycięstwo gości 15:13. Chwilę później, Wojciech Maroszek, po protestach siatkarzy ZAKSY, odgwizdał błąd podwójnego odbicia piłki Piotrowi Łukasikowi. Zarzutem ze strony stołecznej ekipy była też niezgodność w wyniku w czwartym secie.

ZOBACZ WIDEO Vuković idealnym trenerem dla Legii? "Zawsze był trenerem tymczasowym. Nigdy nie dostał prawdziwej szansy"

Czy sprawa wyniku pierwszego meczu finałowego powinna zostać rozstrzygnięta przez Trybunał Arbitrażowy w Lozannie (CAS)?

zagłosuj, jeśli chcesz zobaczyć wyniki

Polub Siatkówkę na Facebooku
Zgłoś błąd
WP SportoweFakty

Komentarze (12):

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • Bartosz Sobczyński 0
    Przepis mówi :
    10.2.3.2 Przy pierwszym odbiciu piłki przez zespół (Przepis 10.1 i 15.4.1), piłka może być dotknięta kolejno kilkoma częściami ciała, pod warunkiem, że kontakt z piłką ma miejsce w jednej akcji.
    Piłka była odbita bez zmiany kierunku jej lotu. Mimo, że bardzo lubię grę obu drużyn sędzia niestety popełnił błąd, a jeśli już go zrobił i cofnął decyzję to powinien powtórzyć akcję, wtedy tylko wyszedł by z tego z twarzą.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • jotwu 4
    Nie jestem kibicem ZAKSA,ale działania tego klubiku z W-wy jest denne.Gracz ONICO ewidentnie popełnił szkolny błąd.Sędzia słusznie zmienił swoją pierwszą /błędną/decyzję.Trzeba umieć przegrać.To cecha dobrych klasowych drużyn.A tu widzimy typowe buractwo.Będą się sądzić jak Kargul z Pawlakiem o skibę miedzy.Wstyd,panowie,wstyd.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • VikingEpica 3
    Ile razy zdarzało się w lidze że sędziowie popełniali błędy i jakoś nikt tak nie płakał jak Onico. Chociaz nie jestem kibicem Zaksy to mam nadzieję że Kedzierzyn pokaże Warszawce miejsce w szeregu.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (9)
Pokaż więcej komentarzy (12)
Pokaż więcej komentarzy (12)
Pokaż więcej komentarzy (12)
Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
×
Sport na ×