WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Oświadczenie zawodników KMŻ Lublin

Prezes Dariusz Sprawka zapowiedział, że Lubelski Węgiel KMŻ Lublin zastosuje w rundzie finałowej I ligi wariant oszczędnościowy. Zawodnicy wydali w tej sprawie oświadczenie.
Damian Gapiński

Prezes Lubelskiego Węgla KMŻ Lublin zapowiedział, że jego klub w rundzie finałowej I ligi zastosuje wariant oszczędnościowy. Z taką postawą Dariusza Sprawki i zarządu lubelskiego klubu nie zgadzają się zawodnicy, którzy wydali stosowne oświadczenie w tej sprawie.

Oświadczenie zawodników Klubu Motorowo - Żużlowego Lublin

"W związku z podjętą decyzją przez Prezesa KMŻ Lublin Dariusza Sprawkę "o szukaniu oszczędności w rundzie play-off", chcielibyśmy wyrazić swój żal, iż nie dano nam możliwości reprezentowania barw lubelskiego klubu w w/w fazie rozgrywek.

Przed podjęciem tej decyzji nie zostały z nami przeprowadzone żadne rozmowy w kwestii renegocjacji kontraktów, które podpisaliśmy przed sezonem. Otrzymaliśmy jedynie aneks, który tylko pozornie stwarza szanse na polubowne rozwiązanie sprawy. Rozumiemy sytuację klubu i konieczności oszczędzania zatem jesteśmy w stanie podjąć rozmowy z Zarządem w tej sprawie. Umowa pod którą podpisuje się Prezes KMŻ obniża wynagrodzenia zawodników nawet o 70 procent. Biorąc pod uwagę nasze dotychczasowe starania i solidne przygotowywanie się do zawodów są to kwoty, na które nie możemy wyrazić zgody. Czujemy się zwyczajnie oszukani przez prezesa , który na początku sezonu podpisywał z nami umowy, którym miał sprostać finansowo.

W przypadku naszej odmowy, klub planuje stworzenie "nowej" drużyny na ostatnią fazę rozgrywek. Nadmieniamy, iż mają to być zawodnicy pozyskani z niższej klasy rozgrywek, którzy w żaden sposób nie przyczynili się do tego awansu oraz nie są utożsamiani z KMŻ Lublin.

"Priorytetem będą finanse" mówi pan Sprawka. A gdzie w tym wszystkim oczekiwania kibiców i sposorów, zasady fair play oraz uczciwość i rzetelność włodarzy klubu? Gdzie duch walki i widowisko dla kibiców którzy wspierali drużynę do tej pory? To my wywalczyliśmy awans do najlepszej czwórki pierwszej ligi i bardzo nam przykro, iż odbiera się nam prawo do dalszej jazdy w tym sezonie. W momencie ostatecznych rozstrzygnięć w podziale miejsc w tabeli ligowej, to Klub powinien wspierać i motywować zawodników a nie karać ich tak bezwzględnie."

Podpisano:
Daniel Jeleniewski
Maciej Kuciapa
Karol Baran
Paweł Miesiąc

Kup bilet na wielki finał TAURON Speedway Euro Championship w Chorzowie! -->>

Polub Żużel na Facebooku
inf. własna

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • Kajta 1
    Słusznie prawisz.
    tommi_l Panie Sprawka a powiedź z iloma nowymi sponsorami podpisałeś kontrakty w tym roku. Pochwal się!!! Bogdanka nie jest Twoją zasługą!!!. Byłeś tylko statystą. Ja na okrojony skład się nie wybieram, to kpina z kibiców, w playoff rzucać ochłapy. Za rok nikt lepszy nie będzie chciał tutaj jeździć.
  • matio 3 KSM KROSNO - zawsze JASKÓŁKI 0
    a po dzisiejszym wyniku co powiesz- juz 1 noga jetes w Krosnie b w lidz z co , za to klub to znowu bedzie STAL RZESZOW -pani MARTO czas zajac sie folia
    ovia123 Biedaki tak oszukać zawodników to nie są koziołki tylko BARANY ŻENADA HAHHAHAHA
  • moniczka88 0
    Chłopie pieprzysz jak potłuczony. Bez komentarza.
    cezaryspeedway Zawodnikom należą się podziękowania za walkę,prezesowi dymisja.Ten człowiek jest z nadania politycznego,usunąć go może tylko jedna osoba .
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (105)
Pokaż więcej komentarzy (108)