KokpitKibice
  • Zimowe

Włókniarz wydał oświadczenie. "Spółka w sposób niezakłócony prowadzi swoją działalność"

Zarząd CKM Włókniarz SA wydał oświadczenie w sprawie czwartkowego zatrzymania kilku osób, w tym Artura S., przez funkcjonariuszy CBA i ABW. Klub podkreśla, że funkcjonowanie spółki jest niezakłócone.

Mateusz Makuch

"Oświadczenie Zarządu CKM Włókniarz SA

W obliczu informacji dot. zatrzymania przez organa ścigania Pana Artura Sukiennika Zarząd Częstochowskiego Klubu Motocyklowego Włókniarz S.A. pragnie podkreślić, że wspomniane zatrzymanie nie ma związku z działalnością Spółki.

W kontekście terminologii używanej w komentarzach prasowych dotyczących zatrzymania zwracamy także uwagę na fakt, iż Pan Artur Sukiennik nie jest akcjonariuszem Spółki.

Przywołując stosowaną w prawie polskim zasadę domniemania niewinności Zarząd CKM Włókniarz S.A. daleki jest na obecnym etapie sprawy od ferowania przedwcześnie jakichkolwiek wyroków.

Chcąc uspokoić opinię publiczną, przede wszystkim szerokie grono sympatyków CKM Włókniarz Częstochowa w osobach kibiców i sponsorów oświadczamy, że spółka w sposób niezakłócony prowadzi swoją działalność zarówno w aspekcie organizacyjnym jak i sportowym.

W chwili obecnej w spółce prowadzone są przygotowania do procesu licencyjnego Ekstraligi Żużlowej jak również trwa konstruowanie składu CKM Włókniarz Częstochowa na sezon 2014.

Zarząd CKM Włókniarz S.A. pragnie także podziękować wszystkim sympatykom drużyny i jej sponsorom, którzy tak licznie deklarują klubowi wsparcie.

Zarząd CKM Włókniarz S.A."

Dokument został podpisany przez prezesa spółki Pawła Mizgalskiego, wiceprezesa Łukasza Kowalskiego oraz prokurent Ewelinę Sukiennik.

Jak również udało nam się dowiedzieć, klub nie przewiduje w tej sprawie organizacji konferencji prasowej. Takowa może się odbyć na temat podpisania kontraktu z zawodnikiem lub sponsorem tytularnym.

Polub Żużel na Facebooku
inf. własna
  • alaska Zgłoś komentarz
    Ciekawe, że jak wpisuję KJG Company - dyrekcja, to w google wyskakuje mi Artur S. aresztowany przez CBA. A przecież CBA aresztowało jeszcze 2 innych dyrektorów KJG. Nigdzie nie ma danych o
    zarządzie i dyrekcji tej firmy. Jest tylko właściciel 100 % akcji firmy o kapitale zakładowym 50 000 zł. Paweł Kretkowski - jedyny uprawniony do reprezentacji firmy. Słyszałeś o nim w kontekście sponsoringu CKM?
    • alaska Zgłoś komentarz
      Mi tylko chodziło o to, że wasz Zarząd ogłosił; "W kontekście terminologii używanej w komentarzach prasowych dotyczących zatrzymania zwracamy także uwagę na fakt, iż Pan Artur
      Sukiennik nie jest akcjonariuszem Spółki." A tego kim dla CKM jest, to już nie podali. A kto jest akcjonariuszem też nie podali, a może to jego żona pani prokurent jest udziałowcem? Za jakie zasługi została prokurentem? Nie podoba mi się taka dwulicowość. Przecież w klubie ogłosili go jako zbawcę, nawet radni czcili go na stojąco. A teraz wszyscy razem z kibicami mówią, że on był nikim, tylko zwyczajnym, szarym dyrektorem handlowym jednego ze sponsorów. Ale z władz tego sponsora CBA aresztowało razem z Arturem S. jeszcze 2 innych dyrektorów (domyślam się kto to jest Paweł K.). Sponsor finansował klub na miliony zł, a miał kapitał zakładowy 50 000 zł. To nie powinno zastanowić? Karkosik też sponsoruje na ponad 1 mln. zł, ale jego majątek razem z żoną (tego nie zataja) to ponad 3 mld zł. Ma 30 firm produkcyjnych i 20 handlowo serwisowych.
      • netoperek Zgłoś komentarz
        Wszystkim prokuratorom - amatorom, śledczym - koniecznym oraz trollom - inspektorom polecam obejrzenie program "Pułapki umysłu" a szczególnie odcinka p.t. "Czego nie wiecie". Program emituje
        National Geographic Ch,
        • alaska Zgłoś komentarz
          To nie tylko Artur S., ale: [b]Troje to dyrektorzy z KJG Company:[/b] Artur S., Paweł K. oraz Barbara Z., a także częstochowscy przedsiębiorcy Paweł B., Piotr S. i Przemysław K. Tylko
          Barbara Z. mogła wrócić do domu po wpłaceniu 50 tys. zł poręczenia. Pozostali trafili na trzy miesiące do aresztu. Cały tekst: http://czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,14846231,Dobroczynca_Wlokniarza_w_gangu_paliwowym__Prokuratura_.html#ixzz2irhKl7OI
          • kibic polonii Zgłoś komentarz
            http://img27.imageshack.us/img27/6779/qt1t.jpg ten Pan udzielał tylko wywiadów a jego żona całkiem przypadkiem została prokurentem
            • alaska Zgłoś komentarz
              O.K! To wróćmy do oświadczenia. "W kontekście terminologii używanej w komentarzach prasowych dotyczących zatrzymania zwracamy także uwagę na fakt, iż Pan Artur Sukiennik nie jest
              akcjonariuszem Spółki." Jeżeli nie jest akcjonariuszem, to kim dla CKM jest? Przecież go nazywali "wybawcą" CKM, i na stojąco wiwatowali na jego cześć na sesji Rady Miasta? Przecież napisaliście, że był tylko dyrektorem handlowym jednego ze sponsorów. Dlaczego nikt mi nie chce na to pytanie odpowiedzieć?
              • kibic polonii Zgłoś komentarz
                Pan Biało-Zielony chyba dostał bana , pozwolę sobie przypomnieć że Pan Ostafiński który uważany jest za naczelnego plotkarza pisał o tym że firmą KJG interesuję CBA ,w tym samym
                czasie Pan Mizgalski składa rezygnację z posady Prezesa po czym swoją decyzję odwołuję ,no cóż czy to zbieg okoliczności
                • Janusz Kawa Zgłoś komentarz
                  panowie .przykro powiedziec, ale to co mówi prezes to stek bzbur. Wiem z bardzo pewnego zródla Łaguta milion, Sayfutdinof milion Jensen 700 Tys Czaja 400. Wiec kto to pokryje??? Lecimy na
                  pysk!!!!!!!!!!! ale niech ktos mi powie i da przykład uczćiwośći w polskim sporcie, pomijamy bierki. Ba w ogóle w Polsce
                  • szybki lopez Zgłoś komentarz
                    toż to wierzyciel marzenie, tylko od niego pożyczać!
                    • kibic polonii Zgłoś komentarz
                      http://img607.imageshack.us/img607/2751/jlw9.jpg a tutaj ten Pan Nikt znalazł się przypadkiem
                        mam pytanie kim jest Pani Ewelina Sukiennik
                        • matoo Zgłoś komentarz
                          Dobre info jest takie, że póki co prokurator do klubu się nie wybiera: http://www.wczestochowie.pl/kategoria/sport,zuzel/16132,prokuratura-sledztwo-nie-dotyczy-wlokniarza
                          • matoo Zgłoś komentarz
                            Szczerze to nie wierzę, żeby Włókniarz upadł... To by oznaczało, że w Cze-wie nie ma już po co mieszkać.
                            Zobacz więcej komentarzy (117)