WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Oświadczenie Tadeusza Zdunka odnośnie braku licencji dla Wybrzeża

Prezes GKŻ Wybrzeże Gdańsk i główny sponsor gdańskiego żużla wydał oświadczenie dotyczące sytuacji związanej z odmową licencji dla klubu znad morza.
Michał Gałęzewski

Oświadczenie Tadeusza Zdunka (pisownia oryginalna):

"Od momentu rezygnacji Roberta Terleckiego z funkcji Prezesa Zarządu GKS Wybrzeże S.A. podstawowym działaniem pracowników i Zarządu klubu było i jest nadal uporządkowanie sytuacji finansowej klubu i spłata zadłużenia, które zostało wygenerowane w latach ubiegłych. Efektem działań obecnych władz klubu i wprowadzonej dyscypliny finansowej jest wynik bilansowy klubu za sezon 2014, który oscyluje wokół "zera".

Następny etap planu naprawczego to złożenie do sądu dokumentów w celu ogłoszenia upadłości układowej spółki. Efektem tego kroku będzie rozłożenie w czasie, w drodze porozumień z wierzycielami, posiadanych przez klub zaległości. W obecnej sytuacji spółki jest to jedyne realne rozwiązanie umożliwiające wywiązanie się ze zobowiązań, co uznajemy za nasz obowiązek. Decyzja Prezydium Zarządu Głównego PZMot w oczywisty sposób uniemożliwia realizację przedstawionego wyżej planu. Pozyskiwanie środków na funkcjonowanie ośrodka żużlowego oraz spłatę zaległych zobowiązań będzie bowiem wykluczone w przypadku zakazu startów zespołu w zmaganiach ligowych.

Wstępne plany i deklaracje sponsorów klubu jednoznacznie wskazują na zasadność funkcjonowania zespołu ligowego w Gdańsku oraz skutecznej redukcji zadłużenia spółki. Wobec powyższych faktów nie zrezygnujemy z ustalonego planu i w najbliższym czasie będziemy koncentrować się głównie na wypracowaniu skutecznego układu z naszymi wierzycielami.

Tadeusz Zdunek
Prezes Zarządu GKŻ Wybrzeże"

Tadeusz Zdunek: PZMot zmusza nas do niezapłacenia zawodnikom należnych środków

KUP bilet na 2019 PZM Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland!

Polub Żużel na Facebooku
inf. własna

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • Jak Feniks z popiołu 0
    BANKRUCI nic się nie stało.
    POCISK - VIP Gdańsk jak Gdańsk nikt za nimi płakać nie będzie, ale najbardziej zasłużony i utytułowany klub jakim jest Częstochowa powinien bez żadnych przeszkód jechać w Ekstralipie po kolejnego DMP!!!
  • Jak Feniks z popiołu 0
    Nic się nie stało.
    BANKRUCI nic sie nie stało.
  • Jak Feniks z popiołu 1
    Nareszcie zaczyna się porządek.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (51)
Pokaż więcej komentarzy (54)