WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Skoki narciarskie
  • Tenis

Sędziowie uwzięli się na zawodnika ROW-u Rybnik. Twierdzi, że jest karany za refleks

Lars Skupień dał się poznać jako zawodnik z niesamowitym refleksem. W czwartkowym meczu ROW - Fogo Unia (44:46) niemal w każdym wyścigu wchodził w pierwszy łuk jako pierwszy.
Marcin Karwot
Marcin Karwot
WP SportoweFakty / Karol Słomka / Na zdjęciu: Lars Skupień

W swoim trzecim wyścigu, Lars Skupień także wyszedł spod taśmy jako pierwszy, lecz sędzia zawodów, Artur Kuśmierz dopatrzył się lotnego startu u młodzieżowca ROW-u Rybnik i zarządził powtórkę biegu. Młody zawodnik był strasznie poirytowany taką decyzją i twierdzi, że jest karany za jego dobry refleks i idealne wstrzelanie się w taśmę.

- Ciągle mam taki problem z nierównymi startami, nie wiem czemu. Ostatnio przed młodzieżowymi zawodami podszedł do mnie jakiś sędzia i powiedział mi, że jak choć trochę się ruszę, to od razu mnie wykluczy. Nie wiem o co tu chodzi. Jak dostanę ostrzeżenie, to zawsze potem muszę uważać. Ten start wtedy nie wychodzi. Sędziowie chyba mnie nie lubią - powiedział po czwartkowym meczu Lars Skupień. 

Junior ROW-u zdobył w czwartek tylko jedno "oczko", ale pozostawił po sobie bardzo dobre wrażenie. Niewiele brakowało, a w 6. gonitwie pokonałby Piotra Pawlickiego i Grzegorza Zengotę. Ten pierwszy na jednym z łuków wypchnął Skupienia pod bandę, przez co niespełna 20-letni żużlowiec upadł. Po tym zdarzeniu rozległa się masa gwizdów na Pawlickiego, a sędzia wykluczył młodzieżowca rybnickiego klubu. Skupień zgadza się jednak z decyzją arbitra.  

- Na trasie potraciłem parę punktów. Wynika to chyba z tego, że nie mam jeszcze tego objeżdżenia. Mogło być trochę lepiej. W moim drugim starcie wystraszyłem się Piotra Pawlickiego i za późno go założyłem. Gdybym zrobił to szybciej, to może, by mi tam nie wjechał. Sędzia chyba mnie słusznie wykluczył - dodał Lars Skupień.

ZOBACZ WIDEO Żużlowa prognoza pogody



Kup bilet na wielki finał TAURON Speedway Euro Championship w Chorzowie! -->>

Czy przepis o nierównym starcie powinien zostać zmieniony?

zagłosuj, jeśli chcesz zobaczyć wyniki

Polub Żużel na Facebooku
Zgłoś błąd
inf. własna

Komentarze (23):

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • rybniczanin1 0
    Hahahaha.
    zibo180 ty gnido rybnicka
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • K.S.ROW 0
    Ty chyba miałeś trudne dzieciństwo i ciężkie zabawki!
    zibo180 ty gnido rybnicka
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • Mlody_ROW 0
    Po przerwanym biegu Lars dostał ostrzeżenie, a co do Musielaka to nie jestem pewien... Tak na marginesie to dlaczego sędzia przerywa bieg, skoro później nikt nie dostaje ostrzeżenia, to tylko Pan Kuśmierz wie? A może przerywa bo Rybnik prowadzi 5-1, no nic przepis idiotyczny, równie dobrze może taśmy nie będzie i na zielone światło pojadą. Mamy taśmy na każdym stadionie to może zrobimy jak dawniej, nie dotknął taśmy jedziemy, a teraz mamy widzimisię sędziów!
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (20)
Pokaż więcej komentarzy (23)
Pokaż więcej komentarzy (23)
Pokaż więcej komentarzy (23)
Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
×
Sport na ×