[tag=10729]
BOLL Warsaw FIM Speedway Grand Prix Polski[/tag] będzie ucztą nie tylko dla oka, ale i dla żołądka. - Przygotowania do imprezy rozpoczęliśmy w czwartek - mówi nam Cezary Brzozowski, kucharz Sodexo Prestige, która zapewnia catering na zawodach. - Bierze w nich udział 40 kucharzy. W dniu samego eventu ich liczba wzrośnie do około 100 osób. Obsłużymy 16 stref cateringowych, VIP i Super VIP na terenie PGE Narodowego.
Na gości sektora VIP PGE Narodowego będzie czekało 1,5 ton przystawek, 800 litrów zup, 3 tony dań ciepłych i 15 tysięcy deserów. Będą też mniej wyszukane potrawy dla pozostałych kibiców. Przypomnijmy, że podczas ubiegłorocznej GP w stolicy sprzedano ponad 12 tysięcy hot-dogów i zapiekanek, a także ponad 10 tysięcy napojów.
Poniżej menu strefy VIP
Przystawki
Mus z wędzonej kury z salsą z ananasa i sera ementaler
Szynkę parmeńską z musem z wędzonej śliwki
Przegrzebki marynowane w bazylii z ziołowym musem z kalafiora i oliwą tymiankową
Młody szpinak z przepiórczym jajem, wędzonym pstrągiem
Sałaty ze szparagami i cytrusami
Zupa
Tradycyjna kwaśnica i krem z białych szparagów
Dania główne
Kacze udo confit z różaną konfiturą i sosem z czerwonego wina
Peklowaną golonkę z kapustą z kminkiem i sosem z ciemnego piwa
Wolno pieczony łosoś z kremowym sosem z szyjek rakowych i koniaku
Deser
Beza Pavlova
Czekoladowa Panna cotta z miętowym musem
Creme brulee
Tarta cytrynowa
ZOBACZ WIDEO Nasi żużlowcy odpowiadali na pytania o Warszawę
Powinno być równe traktowanie miast!