Tony jedzenia czekają na kibiców, którzy przyjdą w sobotę na PGE Narodowy. Wielkie ściganie i coś dla podniebienia

WP SportoweFakty / Łukasz Trzeszczkowski / Grand Prix Polski w Warszawie. Kibice
WP SportoweFakty / Łukasz Trzeszczkowski / Grand Prix Polski w Warszawie. Kibice

53500 widzów zobaczy sobotnią rundę Grand Prix Polski w Warszawie. Na fanów żużla czekają nie tylko najlepsi żużlowcy na świecie, ale i góra jedzenia. W menu 1,5 tony przystawek, 800 litrów zup, 3 tony dań ciepłych i 15 tysięcy deserów.

W tym artykule dowiesz się o:

[tag=10729]

BOLL Warsaw FIM Speedway Grand Prix Polski[/tag] będzie ucztą nie tylko dla oka, ale i dla żołądka. - Przygotowania do imprezy rozpoczęliśmy w czwartek - mówi nam Cezary Brzozowski, kucharz Sodexo Prestige, która zapewnia catering na zawodach. - Bierze w nich udział 40 kucharzy. W dniu samego eventu ich liczba wzrośnie do około 100 osób. Obsłużymy 16 stref cateringowych, VIP i Super VIP na terenie PGE Narodowego.

Na gości sektora VIP PGE Narodowego będzie czekało 1,5 ton przystawek, 800 litrów zup, 3 tony dań ciepłych i 15 tysięcy deserów. Będą też mniej wyszukane potrawy dla pozostałych kibiców. Przypomnijmy, że podczas ubiegłorocznej GP w stolicy sprzedano ponad 12 tysięcy hot-dogów i zapiekanek, a także ponad 10 tysięcy napojów.

Poniżej menu strefy VIP
 
Przystawki
Mus z wędzonej kury z salsą z ananasa i sera ementaler
Szynkę parmeńską z musem z wędzonej śliwki
Przegrzebki marynowane w bazylii z ziołowym musem z kalafiora i oliwą tymiankową
Młody szpinak z przepiórczym jajem, wędzonym pstrągiem
Sałaty ze szparagami i cytrusami

Zupa
Tradycyjna kwaśnica i krem z białych szparagów

Dania główne
Kacze udo confit z różaną konfiturą i sosem z czerwonego wina
Peklowaną golonkę z kapustą z kminkiem i sosem z ciemnego piwa
Wolno pieczony łosoś z kremowym sosem z szyjek rakowych i koniaku

Deser
Beza Pavlova
Czekoladowa Panna cotta z miętowym musem
Creme brulee
Tarta cytrynowa

ZOBACZ WIDEO Nasi żużlowcy odpowiadali na pytania o Warszawę

Źródło artykułu: