Jest informacja z polskiego obozu. Warunki dalekie od idealnych

Materiały prasowe / VNL / Na zdjęciu: reprezentacja Polski siatkarzy podczas Ligi Narodów
Materiały prasowe / VNL / Na zdjęciu: reprezentacja Polski siatkarzy podczas Ligi Narodów

Jako pierwsi na warunki we Włoszech narzekali Irańczycy. Ponadto wypowiedział się o nich Francuz Earvin Ngapeth. Teraz do tego grona dołączają Biało-Czerwoni, którzy również nie mogą czuć się komfortowo przed startem finałowego turnieju Ligi Narodów.

W tym artykule dowiesz się o:

Już wcześniej na naszym portalu pisaliśmy o tym, jak warunki we Włoszech ocenili Irańczycy, a także Earvin Ngapeth. Aż trudno uwierzyć, że przed finałowym turniejem Ligi Narodów komfort zawodników jest daleki od ideału. A w końcu to w tym kraju odbywa się sporo imprez rangi światowej (artykuł przeczytasz TUTAJ).

Wieczorem pojawiła się informacja o warunkach, jakie zastali siatkarze reprezentacji Polski. Biorąc pod uwagę wcześniejsze skargi widać, że były one uzasadnione.

"Chłopaki dzisiaj zamiast obiadu dostali tosty. Serio. I to po interwencji bo najpierw były jabłka, gruszki i tarta z jakimś słodkim X. Na hali treningowej 30 stopni, sufit nisko, klimatyzacja w postaci dwojga drzwi. O szatni nie mówię - to głęboka C-klasa. Film później" - piszę na Twitterze Piotrek Siekierski, który zajmuje się podcastem siatkarskim na Youtube i wraz z naszą reprezentacją udał się do Bolonii.

To, co zastali polscy siatkarze, praktycznie potwierdza wcześniejsze zarzuty Irańczyków i Ngapetha do organizatorów finałowego turnieju, który rozpocznie się w środę. Jeżeli sytuacja nie ulegnie zmianie, to w niekomfortowych warunkach zawodnicy będą musieli przygotowywać się do nadchodzących spotkań.

Nasi siatkarze swój ćwierćfinał rozegrają w czwartek o godzinie 21:00. Ich rywalem będzie Iran, który pokonał Biało-Czerwonych w fazie grupowej.

Przeczytaj także:
Porażka Brazylii nie rozczarowała rodaków. Zagraniczne media po finale Ligi Narodów

ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: tak się bawili reprezentanci Polski

Źródło artykułu: